Volledig scherm
Het hoofdgebouw van de Universiteit Wageningen © DG

Raad van State komt snel met uitspraak over campustoegang

WAGENINGEN - De Raad van State komt zo snel mogelijk met een uitspraak over de bezwaren van Mooi Wageningen en de Fietsersbond Wageningen tegen de zogeheten Noordelijke Inprikker. Dat bleek tijdens de behandeling van deze zaak dinsdag in Den Haag. De Noordelijke Inprikker is de noordelijke ontsluiting van de Wageningen Campus.

Die moet vanaf de Mansholtlaan via de Kielekampsteeg en Bornsesteeg naar de campus gaan. De twee partijen willen liefst geen autoverkeer over deze wegen. Ze vroegen om het bestemmingsplan dat de aanleg van de Noordelijke Inprikker te schorsen, zodat de ontsluiting niet snel kan worden aangelegd.

Veiligheid
De gemeente Wageningen en Wageningen UR hebben al aangekondigd om pas te starten met de aanleg van de weg en een nieuw fietspad ernaast als de Raad van State een uitspraak heeft gedaan. „We hopen zelfs dat die er al voor de kerst is", zegt Simon Vink, woordvoerder van Wageningen UR. „Dat zou kunnen omdat met de aanleg van het fietspad sprake is van een veiligheidsaspect. In dat soort zaken wil de Raad van State dikwijls sneller oordelen."

Positief oordeel
Zodra een positief oordeel binnen is, kan de aanleg direct beginnen volgens Vink. „Alle voorwerk is gedaan." De bijdrage van de provincie is ook geen probleem. Die was eigenlijk gekoppeld aan een start van de werkzaamheden dit jaar. „Maar de provincie heeft gezegd dat het geld beschikbaar blijft."

De Vallei