Volledig scherm
© ANP

Record aantal jeugdlintjes in Wageningen

WAGENINGEN - Liefst 39 Wageningse kinderen hebben zaterdagmiddag een jeugdlintje gekregen. Burgemeester Geert van Rumund reikte ze uit in schouwburg Junushoff. Dammer Jan Groenendijk werd benoemd tot Ambassadeur van de Jeugdlintjes.

Isa Lamers kreeg een jeugdlintje voor haar enorme inzet als assistent-trainer om kinderen met een vorm van autisme te stimuleren en te begeleiden met sporten. Isa is een talentvol junior atlete en lid van Pallas’67.

Schoolvoetbal
Ferle Santo, Rosannah Halsema, Puk Weijers, Maud Bastiaansen, Noor Cardinaal, Valerie Buijse, Guusje van Spanje, Sam Weijers, Lieke Boersma en Charlotte Geissen van de H.J. Piekschool ontvingen een teamlintje omdat zij als meisjesteam tweede van Nederland zijn geworden bij het kampioenschap schoolvoetbal. Zij waren voor de hele school een voorbeeld; het motiveren van elkaar en anderen, leerlingen op school enthousiast maken om te bewegen en onderlinge saamhorigheid tijdens de wedstrijden.

Klimaat
Julia Thieme werd in het zonnetje gezet omdat zij op 13-jarige leeftijd de hele straat zo ver heeft gekregen om milieubewust te leven. Ook werd door haar inzet en enthousiasme een tweede plek behaald in de landelijke competitie Klimaatstaat. Luise en Marie Gabbert, Ivar Smeijers en Fernande de Graaf van de Montessorischool kregen een teamlintje omdat ze de Nederlandse pupillenfinale hebben gewonnen van het schooldamtoernooi. Op jonge leeftijd laten zij al zien hoe je door samen te werken en elkaar door dik en dun te steunen een finaleplaats kunt behalen en ook nog winnen. Luise en Ivar konden de uitreiking niet bijwonen vanwege het kampioenschap sneldammen waar zij aan meededen.

Nerine Gijsman werd onderscheiden als sporttalent bij het baton twirling (ritmische gymnastiek met een ijzeren stok). Begin dit jaar behaalde ze de titel Nederlands kampioen Freestyle junioren. Door het behalen van de 3e plek bij de selectiewedstrijd voor het Europese kampioenschap mag Nerine Nederland bij dit kampioenschap vertegenwoordigen.

Onvermoeibaar
Nikolai Nielsen, Jan Stuurman, Mira Nijhuis, Inti Oudshoorn-Vera, Auguste Berkati, Nino Rochman, Noerani Rochman, Kailesh Heinsbroek, Koen Zegveld, Moreno Danen, Jamiyah van Guilik, Sem Lammers, Jesse Hoogerheide, Daan Hoogerheide, Rens de Jong, Stan Venendaal en Tri Pham ontvingen het lintje omdat zij met elkaar een zeer hechte groep vormden en in de afgelopen jaren onvermoeibaar waren om zich in te zetten voor het doel ‘Tri moet blijven’. Vele acties werden opgezet met een fantastisch resultaat op 7 april jl.

Marjory en Jamie Feyt, Frank de Bruijn en Jasper Overbeek van de Johan Frisoschool kregen een teamlintje voor het winnen van de welpenfinale van het Nederlandse damkampioenschap voor basisscholen. Alle wedstrijden werden gewonnen en met enthousiasme en door samenwerking werden talloze strategieën uitgedacht. Helaas waren Frank en Marjory afwezig vanwege het kampioenschap sneldammen.

Voorbeeldfunctie
Noah van Beek werd in het zonnetje gezet omdat hij een motivator is voor de leerlingen van dansschool Bransz. Dansen is zijn passie en hij is altijd met veel energie, volle overtuiging en enthousiasme bezig om andere leerlingen te helpen. Hij heeft daardoor echt een voorbeeldfunctie.

Volledig scherm
De 13-jarige Tri Pham bij zijn vrienden © Herman Stöver

De Vallei