Buurtbewoners zijn fel tegen het kappen van een bijna eeuwoude wilg. ,,Onbegrijpelijk’’, zegt Machteld Speets (tweede van rechts)
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbewoners zijn fel tegen het kappen van een bijna eeuwoude wilg. ,,Onbegrijpelijk’’, zegt Machteld Speets (tweede van rechts) © Sven Menschel

Rel om oude wilg in Wageningen: gemeente wil van bejaarde boom af, buurt is fel tegen

WAGENINGEN - Een bijna een eeuw oude wilg langs het fietspad aan de Dijkgraaf in Wageningen verdwijnt binnenkort. De gemeente wil de boom vellen, omdat hij ziek zou zijn. De buurt is daar fel op tegen en heeft een second opinion aangevraagd. En wat blijkt? De boom kan nog jaren mee.

6 reacties

 • Winston

  4 maanden geleden
  Leuk idee, maar juridisch onuitvoerbaar. Gemeente blijft altijd verantwoordelijk en aansprakelijk. 
 • Winston

  4 maanden geleden
  Het is inderdaad een prachtige boom met een meerwaarde voor de omgeving. Dat wordt door de gemeente ook aangegeven. Ergens in het buitengebied had deze waarschijnlijk prima kunnen blijven staan. Maar het probleem bij deze gemeentelijke bomen is dat de financieel armlastige gemeente opdraait voor alle risico's met betrekking tot schade aan huis/schutting/schuur. En wat denk je dat er gebeurt als spelende kinderen in/onder de boom zitten terwijl deze valt? Door de financiële positie van de gemeente en het gebrek aan budget in groenbeheer moeten helaas dit soort keuzes gemaakt worden.
 • Mart

  4 maanden geleden
  Een eeuw oude wilg kan makkelijk, wat is 100 jaar tegenwoordig voor een boom, maar ook hier komt een keer een eind aan. De boom is aangetast door rot op het maaiveld. Groene takken geven niet altijd een gezond leven aan. Wie betaald de schade die kan ontstaan door ouderdom, de buurtbewoners???
 • Ook

  4 maanden geleden
  SPEETS moet zich gewoon aan de regels houden die gelden voor dergelijke procedures en als ze dat niet gedaan heeft dan is het gewoon jammer.Procedures zijn er niet voor niets en verdienen het niet om telkens maar opzij te worden gezet wanneer het iemand even niet zo goed uitkomt.
 • Loek

  4 maanden geleden
  Als degenen die tegen kap zijn schriftelijk laten vastleggen en ondertekenen dat zij opdraaien voor ALLE kosten die veroorzaakt worden als de boom omvalt kan hij natuurlijk gewoon blijven staan. Risico voor de gemeente is dan immers nul! Probleem opgelost! Benieuwd of zij dat doen maar denk dat ze dan wel terug zullen krabbelen, zo diep zal hun liefde voor de boom wel niet gaan ben ik bang.
 1. Dit zijn de gouden tips voor een fantastisch paasweekend

  Dit zijn de gouden tips voor een fantas­tisch paasweek­end

  Eén zwaluw maakt nog geen zomer. En twee ook niet. Toch loont het de moeite om tijdens de paasdagen af en toe eens naar boven te kijken tijdens een paaswandeling. Zeker als je in de buurt van boerderijen in het landelijk deel van de Vallei komt, loop je alle kans om boerenzwaluwen te zien. Deze week zijn ze massaal teruggekeerd uit hun Afrikaanse winterverblijven om zich hier voort te planten. En zeg nou zelf, met zwaluwen om ons heen voelt het ondanks de wat lagere temperatuur toch als lente.
 1. Vliegtuigje stort neer op akker: 'Ik denk, het gaat niet goed'
  Play

  Vliegtuig­je stort neer op akker: 'Ik denk, het gaat niet goed'

 2. Opmerkelijk: wielrenster belandt op snelweg
  Play

  Opmerke­lijk: wielren­ster belandt op snelweg

De Vallei