Bewoners van de Julianastraat zetten zich in voor een gemeentelijke monumentenstatus van hun woningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van de Julianastraat zetten zich in voor een gemeentelijke monumentenstatus van hun woningen. © Herman Stöver

Renovatie woningen Julianastraat in Wageningen is mogelijk, maar wel duur

WAGENINGEN - De toekomst van de 74 woningen aan de Julianastraat in Wageningen ziet er weer wat zonniger uit. Bureau LvM en ABT komen in hun rapporten over de cultuurhistorische betekenis van de huizen en de bouwkundige staat tot de conclusie dat renovatie mogelijk is. Dat gaat wel wat kosten.

2 reacties

 • Hennie Brouwer

  1 maand geleden
  Hier wel mogelijkheden onderzocht. Helaas de woningen in Patrimonium allemaal gesloopt. Had best een rij kunnen blijven staan bv. aan de Geertjesweg. Karaktistieke arbeiderswoningen. Prachtig tijdsbeeld van woningbouw.
 • John Bluhmen

  1 maand geleden
  Duur is een relatief begrip. Een historische rekensom leert dat de investering meer dan het honderdvoudige oplevert voor de eigenaar!
 1. Verdachte van gruwelijke steekpartij met machete in Wageningen komt niet vrij, maar hoeft ook niet naar Pieter Baan Centrum
  PREMIUM
  1

  Verdachte van gruwelijke steekpar­tij met machete in Wageningen komt niet vrij, maar hoeft ook niet naar Pieter Baan Centrum

  WAGENINGEN - Een 31-jarige man die, toen hij vorig jaar in Wageningen woonde, samen met twee anderen een plaatsgenoot te lijf ging met onder meer een machete (een lang hakmes, oorspronkelijk gebruikt om een weg te banen door het oerwoud), hoeft niet naar het Pieter Baan Centrum, zoals de officier van justitie wil, maar komt ook niet vrij, zoals zijn advocaat woensdagmorgen bij de rechtbank in Arnhem vroeg.

De Vallei