Volledig scherm
PREMIUM
Jetski © RGB Stock

'Rijn-burgemeesters' willen vaarsnelheid indammen

VIDEOWAGENINGEN - In zijn strijd de maximum vaarsnelheid op de Rijn te verlagen, krijgt burgemeester Geert van Rumund van Wageningen steun van collega's van aangrenzende gemeenten. Tussen de sluizen van Amerongen en Driel mogen speedboten nu nog net zo hard als ze kunnen.

Aanleiding voor Wageningen om bij Rijkswaterstaat te pleiten voor een beperking van de maximum vaarsnelheid zijn verschillende incidenten op het water. Afgelopen weekeinde werden in Wageningen roeiers en zeilers belaagd door agressieve jetskiërs. Begin juni moesten waterscouts naar de kant omdat 48 speedboten met hoge snelheid passeerden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Nieuwbouw op Vadaterrein Wageningen wordt minder hoog
    PREMIUM

    Nieuwbouw op Vadater­rein Wageningen wordt minder hoog

    WAGENINGEN - De nieuwbouw op het Vada- of Compotexterrein aan de Costerweg in Wageningen wordt geen 22, maar 15 meter hoog. Het bezwaar van bewoners van woningen aan de Costerweg en De Arc heeft effect gehad, zegt voorzitter Frans van de Weerd van de Vereniging van Eigenaren (VvE) De Arc: ,,Maar we blijven pleiten voor een maximale bouwhoogte van 12 meter. Dat is ons in 2008 bij de bouw van De Arc toegezegd door een wethouder en makelaars.’’

De Vallei