De woning aan de Morel in Wageningen waar woensdagavond een dodelijke steekpartij heeft plaatsgevonden is afgezet. De politie doet onderzoek.
Volledig scherm
De woning aan de Morel in Wageningen waar woensdagavond een dodelijke steekpartij heeft plaatsgevonden is afgezet. De politie doet onderzoek. © Videostill DG

Robert (27) stierf toen hij tegen de grond werd gedrukt in instelling: geen vervolging voor medewerkers

 De 27-jarige Robert Dönnges uit Wageningen kwam februari vorig jaar om het leven nadat hij in bedwang werd gehouden door medewerkers van de instelling waar hij woonde en door de politie. Die dwang was echter ook hard nodig omdat hij op dat moment in een heftige psychose verkeerde. Dat concludeert het Openbaar Ministerie, dat daarom niemand vervolgt voor zijn dood. 

3 reacties

 • B Kemper

  4 weken geleden
  Werk zelf al 30 jaar in psychiatrie, situaties zijn soms erg moeilijk onder controle te krijgen, je met een mes laten steken kan ook niet Kortom als je niets van deze casus weet en ook geen verstand van psychiatrie hebt oordeel dan niet
 • Anoniem

  4 weken geleden
  Bizar, dat je als ouders een jaar moet wachten op de uitkomst van het onderzoek waaraan je kind uiteindelijk is overleden. En dat verhaal over harddrugs vind ik bijzonder. Er is toch toezicht in een dergelijke instelling? Aanvankelijk is er al veel te lang gewacht met actie van de politie, en als het dan al helemaal niet meer te redden is komen ze. Het resultaat is in en in triest, en het zou zeker consequenties moeten hebben.
 • Monique Kuster

  4 weken geleden
  Worden niet vervolgd dus mogen ze dit altijd bij iedereen doen? je zal het maar op je geweten hebben, door jou manier van doen is er iemand overleden! Dat noemt men dan 'hulpverlening'! waardeloze hulp dus, je moet het bekopen met de dood!
 1. Meer dan honderd NEC-fans moedigen ploeg aan voor play-offs
  Play

  Meer dan honderd NEC-fans moedigen ploeg aan voor play-offs

 2. Grote teleurstelling bij De Graafschap: 'Dit doet heel erg pijn'
  Play

  Grote teleurstel­ling bij De Graafschap: 'Dit doet heel erg pijn'

De Vallei