Roeiboot slaat om in Wageningen: Zoektocht heeft nog geen resultaat

Update/VideoWAGENINGEN - Bij de jachthaven bij de Nederrijn in Wageningen is een zoekactie gestart door brandweer en politie, omdat er een roeiboot met vier inzittenden zou zijn omgeslagen. 

Bij de plaatselijke roeiclub VADA is zondagavond alarm geslagen nadat omstanders een boot zagen omslaan. Tot nu toe is er geen spoor van de boot of de mensen die erin zaten. 

Op dit moment cirkelt er een helikopter boven de plek waar de boot zou zijn omgeslagen en is het duikteam inmiddels aanwezig. Aan beide kanten van de rivier staan hulpdiensten. Ook staan er tientallen toeschouwers te kijken bij de jachthaven.

Het duikteam kan echter niet meer te water omdat het water te koud werd. Wel is de brandweer aanwezig met boten op de rivier, net als Rijkswaterstaat. De zoektocht gaat gewoon door.

De politie zoekt momenteel met boten met sonar in de kribben rondom de plek waar de boot zou zijn omgeslagen.  Of er iets of iemand gevonden gaat worden is de vraag. Hoe lang de zoekactie nog gaat duren is niet bekend.

De hulpdiensten hebben zich verzameld bij de jachthaven in Wageningen. Het dregteam SOAD is ook ter plaatse om de bodem af te zoeken.

Later meer

Volledig scherm
Zoektocht op de Nederrijn. © Ron V Media
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei