De rotonde bij de Wageningse campus
Volledig scherm
PREMIUM
De rotonde bij de Wageningse campus © Google Streetview

Rotonde weg, maar twee kruisingen extra bij Campus

WAGENINGEN - De rotonde bij de Wageningen Campus maakt plaats voor een kruising met verkeerslichten. Zuidelijker op de Mansholtlaan komt ook een soortgelijke kruising. Zo moeten de files op de Mansholtlaan, ook als er over een paar jaar 2.000 mensen een nieuwe werkplek gevonden hebben op businesspark Born-Oost, beteugeld moeten worden. 

17 reacties

 • Nicky

  3 jaar geleden
  Ik ken veel mensen die uit de omliggende dorpen met de auto naar WU gaan. Onbegrijpelijk. Het zijn mensen die echt wel weten dat de fiets een prima optie is, maar ze zijn eerst en vooral gemakzuchtig (ik ken ze van dichtbij, ze zijn niet ziek, oud of gehandicapt). Verklaar deze groep tot paria: betaald parkeren, geen extra's voor sporten - ga eerst maar eens fietsen. En natuurlijk de rode loper/voorrang voor alle fietsroutes en OV naar Wageningen / WU. Laat automobilisten maar eens stilstaan bij hun keuze zodat ze erover kunnen nadenken, terwijl fietsers vrolijk aan hen voorbij rijden.
 • Manfred

  3 jaar geleden
  doseerlichten op de tussenliggende P's? Alle oplossingen om autorijden te faciliteren en stroomlijnen zijn duur en vaak nutteloos en hebben bovendien een zeer temporeel effect. De oplossing ligt, zoals velen hier ook opperen, ergens anders. Laat de ruimtelijke plannings opperhoofden van de Uni samen met de gemeenten een mooi masterplan ontwikkelen, dat de provincie en gemeente dan adopteren. Niet alleen een groepje (auto)verkeerskundigen...
 • JacWest

  3 jaar geleden
  Ik ben veel in Wuppertal in Duitsland geweest, daar hebben ze een soort monorail, de Schwebebahn, beetje ouderwets systeem maar toch. Dit zou de beste oplossing zijn, forensen kunnen buiten de stad parkeren en de rail nemen, zo ook studenten vanuit de stad of vanuit omliggende steden, zoals station Ede-Wageningen. Ik snap niet dat 'links' dit niet wenst.
 • DenBelg

  3 jaar geleden
  Dan weet je precies waar de tweede parkeergarage hoort: onder de nieuwe aula. Zonde om zo’n dure grond als parkeerterrein te gebruiken.
 • Willem Overeem

  3 jaar geleden
  Oplossing; grotere (turbo) rotonde. Fietsers hebben op de rotonde voor de campus geen voorrand want buiten de bebouwde kom. Sowieso zijn daar weinig fietsers omdat er snellere wegen richting Ede zijn, door Bennekom bijvoorbeeld.