Rudy de Jager
Volledig scherm
Rudy de Jager © Wageningen45

Rudy de Jager interim-directeur Wageningen45

WAGENINGEN - Rudy de Jager is deze maand aangesteld als als interim-directeur/ coördinator van het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945, beter bekend als Wageningen45.

Hij volgt tijdelijk Manon Derksen op, die in de zomer van 2018 afscheid nam. Na het vertrek van Derksen zijn de gemeente Wageningen en Wageningen45 op zoek gegaan naar een opvolger. Maar dat is niet gelukt. 

Het bestuur van Wageningen45 heeft, in goed overleg met de gemeente Wageningen, gekozen voor het benoemen van Rudy de Jager tot interim-directeur/coördinator van Wageningen45 tot de komende zomer. Hij gaat leiding geven aan het Bevrijdingsfestival van dit jaar en was al werkzaam voor de gemeente.

Projectleider

De nieuwe voorzitter van Wageningen45, Toon van Asseldonk, is tevreden: ,,Na het afronden van de sollicitatieprocedure heeft er spoedoverleg met de gemeente plaatsgevonden om gezamenlijk tot de beste oplossing te komen.

De Jager is een zeer ervaren projectleider en heeft vanuit deze rol de samenwerking tussen gemeente en Wageningen45 de afgelopen periode al mede vormgegeven. In goede samenwerking kan hij samen met het team van medewerkers, stagiaires en vele vrijwilligers hier verder aan bouwen.”

Hans Sonnemans heeft de afgelopen maanden de rol van waarnemend directeur vervuld, naast zijn functies als medewerker Herdenken bij Wageningen45 en directeur bij museum ’t Oude Slot’ in Veldhoven. Sinds begin januari richt hij zich volledig op zijn functie als museumdirecteur.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei