Rumah Kita herdenkt einde van Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië

met videoNa twee bescheiden herdenkingen (in verband met corona) heeft verpleeghuis Rumah Kita in Wageningen maandag de capitulatie van Japan in Nederlands-Indië weer ouderwets herdacht. Het restaurant zat vol met belangstellenden van de eerste, tweede en derde generatie Indische en Molukse Nederlanders. 

7 reacties

 • Tosca van den Broeke

  1 maand geleden
  Geachte heer Bluhmen, In tegenstelling tot wat u aangeeft zaten vooraan afgezien van de burgemeester van Wageningen, een delegatie van bewoners en ondersteunende familieleden die buiten een aantal bij deze herdenking behorende traditionele handelingen uitvoerden. Heel indrukwekkend voor hen die er bij waren.
 • Martin Reekers

  1 maand geleden
  Kan Brouwer, er word de capitulatie herdacht van Japan op het toenmalige Nederlands Indië, en dat was inderdaad op 15 augustus. Voor hen is dat op die dag bevrijdingsdag, zoals dat voor ons op 5 mei is.
 • Jan Brouwer

  1 maand geleden
  WOII eindigde op 2 september 1945 met de capitulatie van Japan aan boord van de USS Missouri in de haven van Tokio. Merkwaardig dat men dat daar in Rumah Kita niet meer weet.
 • Geert Loermans

  1 maand geleden
  Het is te hopen dat al die protesteerden die de Nederlandse vlag ondersteboven hebben opgehangen, zg uit protest, deze uit piëteit , fatsoen en respect deze morgen normaal ophangen. Maar dat zal niet, waarschijnlijk weinig besef.
 • E Van den Brand

  1 maand geleden
  Goed lezen dit gaat over de Indië herdenking
 1. Annemiek van Vleuten knalt met breuk in elleboog vanuit geslagen positie naar wereldtitel

  Annemiek van Vleuten knalt met breuk in elleboog vanuit geslagen positie naar wereldti­tel

  Ongeloof in Australië. Vanuit geslagen positie is Annemiek van Vleuten wereldkampioen geworden. De Nederlandse liep eerder deze week een breukje in haar elleboog op, werd vandaag tot twee keer toe gelost in de koers, maar in de slotkilometer sloot ze weer aan bij de kopgroep om daarna weg te sluipen en solo aan te komen. De Belgische Lotte Kopecky pakt het zilver, de Italiaanse Silvia Persico het brons.