Rutte bij de opening van het academisch jaar in Wageningen in 2018.
Volledig scherm
PREMIUM
Rutte bij de opening van het academisch jaar in Wageningen in 2018. © Sven Menschel

Rutte kondigt aan: wereldwijde revolutie in voedsel komt vanuit Wageningen

WAGENINGEN - Wageningen krijgt een instituut dat de voedselketen wereldwijd moet veranderen. Premier Mark Rutte kondigt vol trots de komst van het zogenoemde Global Coördinating Secreteriat (GCS) aan. Nederlandse bedrijven moeten er flink van kunnen profiteren. 

4 reacties

 • Anneke Dijk

  7 maanden geleden
  Als een boer in Venezuela dezelfde machines heeft als onze boeren dan worden die gelijk gestolen en heeft de boer niets meer. Verder vind ik het maar verdacht dat dit buro op een anonieme lokatie komt, wat hebben ze te vrezen als ze zoveel 'goeds' komen doen?
 • Sevink

  8 maanden geleden
  Mooi initiatief van het World Economic Forum! Erg ambitieus maar heel goed dat er eindelijk een internationaal breed gedragen initiatief wordt ingezet ter bestrijding van ongelijkheid en honger in de wereld.
 • Harrie de Beste

  8 maanden geleden
  Nederlandse bedrijven moeten ervan kunnen profiteren. En wij dan, alleen maar betalen, betalen
 • Pieter Zeeuw

  8 maanden geleden
  Rutte dweept alleen met resultaten van anderen, wat heeft hij zelf de laatste 10 jaar bereikt? Afbreken van de zorg, de sociale samenhang? Inzetten op de individu die alleen maar moet leren calculeren? Maar ja, met deze ontwikkelingssamenwerking zal geld en prestige te verdienen zijn, zie de toename van voedselbanken de laatste 10 jaar. Zum Kotschen dit allemaal.

De Vallei