Volledig scherm
PREMIUM
Sander Voogsgeerd van stichting AED Wageningen. © Sven Menschel

Sander Voogsgeerd heeft een hart dat klopt voor AED’s

interviewWAGENINGEN - Sander Voogsgeerd (30) zette een half jaar geleden stichting AED Wageningen op. Hij heeft als burgerhulpverlener (BHV’er) meerdere reanimaties meegemaakt en weet hoe belangrijk snel handelen dan is. Hij wil heel Wageningen ‘hartveilig’ maken. 

Waarom wilt u zo graag dat er in heel Wageningen AED’s komen te hangen? 
,,Het is begonnen met een reclamespot van de Hartstichting. Dat was vorig jaar december. Wij willen allemaal graag geholpen worden als we een hartstilstand hebben. De Hartstichting deed daarom een oproep voor meer AED’s in de buurt. Ik ben toen gaan kijken hoe het met de AED’s in Wageningen is gesteld.

Ik ben echt geschrokken. Er waren misschien maar vier of vijf openbare AED’s. Overdag is er niets aan de hand in de stad, dan zijn er voldoende aanwezig. Maar na kantoortijd moet je hier in geen hartstilstand krijgen. Dan is er geen AED in de buurt.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei