Mocne Hofland en David Viguurs in gesprek met de burgemeester en raadsleden in Wageningen over een skatepatk
Volledig scherm
Mocne Hofland en David Viguurs in gesprek met de burgemeester en raadsleden in Wageningen over een skatepatk © DG/Eric Wijnacker

Skatepark en skeelerbaan in park Wageningen lijken haalbaar

WAGENINGEN - Er lijken volop mogelijkheden voor een skeelerbaan en een compleet nieuw skatepark in Park Noordwest in Wageningen. Er zijn verschillende kansen voor subsidies, maar een definitief groen licht laat op zich wachten. 

Volgende week komen de twee plannen voor het park aan de orde in de gemeenteraad in Wageningen. Het gaat om een rondetafelgesprek, er zijn nog geen plannen bij de gemeente om meteen besluiten te nemen over de kwestie.

Initiatiefnemers voor nieuwe skatebaan

Mocné Hofland (8 jaar) en David Viguurs (9)zijn de initiatiefnemers voor een nieuwe skeelerbaan. De huidige baan is eigenlijk afgeschreven en nodig aan vervanging toe. De jongens willen graag een baan als in Ede waar allerlei verschillende heuveltjes en halfpipes zijn. 

Het andere idee is van de Schaats Trainingsgroep Wageningen (STW), die al geruime tijd ijvert voor een skeelerbaan. 

Dilemma's voor Wageningen

Wageningen zit met een paar dilemma’s. Het eerste dilemma betreft de kosten. Zeker voor de skeelerbaan zijn al flink wat fondsen binnen. Maar een deel van die fondsen komt alleen vrij als de baan dit jaar nog wordt aangelegd. En dat kan alleen als de gemeente ook enkele tienduizenden euro's inlegt. Dat is lastig voor een gemeente die het financieel moeilijk heeft. 

Ook voor het skatepark is er veel kans op subsidie, bijvoorbeeld van de provincie. Maar dat is nog niet rond. 

Omwonenden en gebruikers niet blij met park op de schop

Dan zijn er nog verschillende omwonenden en gebruikers van het park. Zij zien het helemaal niet zitten dat het park op de schop gaat. Nu blijkt dat een deel van het park ook nog mogelijk opgeofferd gaat worden aan een nieuwe weg rond de campus (zie pagina 1) blijft er weinig park meer over. ‘Het karakter van groene long van de stad zal verdwijnen', zo schreven de omwonenden eerder al  aan de gemeente Wageningen. 

Betrokkenen en de raad spreken maandag verder over de kwestie, waarna het college later met een voorstel zal komen waaruit zal blijken of de stad de plannen (financieel) wil ondersteunen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei