Het snelfietspad tussen Wageningen en Arnhem.
Volledig scherm
Het snelfietspad tussen Wageningen en Arnhem. © Erik van 't Hullenaar

Snelfietspad Wageningen - Arnhem in december klaar

WAGENINGEN - Het Wageningse deel van de snelfietsroute van Wageningen naar Arnhem moet eind dit jaar klaar zijn.

De route begint in theorie in het centrum van Wageningen, maar wordt pas zichtbaar op de kruising van het Rustenburg en de Veerstraat. Na de Veerstraat gaat het rode asfalt verder op de Veerweg en daarna over het Onderlangs richting Renkum. Dit laatste deel is al enige jaren klaar.

Hoofdbrekens
Met name de inrichting van de Veerstraat zorgt nog voor wat hoofdbrekens. Het gaat hierbij om het parkeren en de vraag of de straat eenrichtingsverkeer moet krijgen. „Dat moet nog worden besloten”, zegt een woordvoerder van de gemeente Wageningen. „Reacties van bewoners worden meegenomen in het besluit dat het college van burgemeester en wethouders binnenkort neemt.”

Daarin staat dan ook hoe de aansluiting van de Westbergweg op de Veerweg er uit moet gaan zien. Tijdens een recente inloopavond zijn vier varianten getoond. De bewoners konden aangeven welke variant hun voorkeur heeft.

Aanpassingen
Als het gewijzigde ontwerp klaar is, wordt nog eenmaal aan de bewoners van de Veerstraat en Veerweg gepresenteerd. Eventueel kleine aanpassingen zijn dan nog mogelijk. Uitvoering staat gepland na de bouwvakvakantie (eind augustus). De snelle fietsroute is dan eind december gereed.

De Vallei