Volledig scherm
Melissa van der Lingen (midden, blauwe blouse) volgt Rani Temminck op in de partij Connect Wageningen. © dG

Snelle wissels door student-raadsleden in Wageningen: ‘Flexibiliteit in onze fractie past bij ons’

WAGENINGEN - Met de intrede van studenten/jongerenpartij Connect Wageningen in de gemeenteraad is een nieuw fenomeen geschapen: het snel wisselende raadslid.

Deze week nam de Wageningse gemeenteraad afscheid van Rani Temminck, die ruim een jaar samen met Romy Stijsiger de fractie van nieuwkomer Connect vormde. Ze vertrekt om persoonlijke redenen, omdat haar nieuwe werkkring veel tijd van haar vergt en ze zich daardoor, naar eigen zeggen, niet meer volledig kan inzetten voor de belangen van studenten en jongeren in Wageningen. Ze is opgevolgd door Melissa van der Lingen.

Achterban

Temminck gaf in haar afscheidsrede aan dat snelle wissels passen bij Connect en dat de gemeenteraad daaraan zal moeten wennen: ,,Bij onze achterban zitten er velen die de overstap gaan maken van studeren naar een werkkring. En dat kan ook vertrek uit Wageningen betekenen of opeens een ander werkritme. Zelf dacht ik ook altijd dat ik na mijn studie meteen uit Wageningen zou vertrekken. Dat is mij niet gebeurd, ik vind het fijn hier, maar veel anderen wel.’’ 

Snelle wisselingen geen bezwaar

Waar bij andere fracties raadsleden jaren actief blijven, is dat bij Connect onwaarschijnlijk. De partij verraste eerder al omdat oprichter en lijsttrekker Mark Reijerman besloot om toch niet in de raad plaats te nemen en als steunfractielid binnen Connect verder te gaan.

Temminck ziet de snelle wisselingen niet als een bezwaar: ,,Flexibiliteit in onze fractie past bij ons, het zorgt steeds voor verse energie.’’ De partij wil juist ook de stem van mensen die slechts een paar jaar in Wageningen wonen laten horen in het stadhuis.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei