'Snoeimoord' schokt Wageningen

Een nog onbekende man is gistermiddag in Wageningen door een misdrijf om het leven gekomen. Volgens getuigen was de man bezig met groenonderhoud, net als de verdachte die door de politie werd aangehouden. Het lichaam van het slachtoffer raakte bij het incident verminkt.

Het slachtoffer werd even na 15.00 uur gevonden, midden op een hondenuitlaatveldje in een groenstrook achter een huizenblok aan de Gruttoweide. Twee dingen vielen op: zijn feloranje kleding en dat zijn lichaam zwaar was toegetakeld.

Collega's?

Volledig scherm
Bij de campus werd een bussluis afgezet, vermoedelijk omdat de verdachte hier werd aangehouden. © ViWa Media

Opvallend genoeg droeg de verdachte, een 21-jarige man uit Wageningen, nagenoeg dezelfde kleding. Of de twee collega's van elkaar waren, wil de politie niet bevestigen.

Snel na de vondst werd een groot gedeelte van de wijk afgezet. Bewoners van een huis dat aan de groenstrook grenst, mochten hun achtertuin niet in. Vanuit de lucht maakte een politiehelikopter beelden van de omgeving. Een stuk verderop, in de buurt van de campus aan de noordkant van Wageningen, werden een bussluis en een fietsenstalling met politielinten afgezet. Volgens getuigen de plek waar de verdachte was opgepakt. 

Wat er precies gebeurd is op het uitlaatveldje, is niet duidelijk. Omstanders wisten te vertellen dat het om een uit de hand gelopen ruzie zou gaan. Iets dat de politie niet wil bevestigen. Wel riep de politie via social media getuigen op zich te melden. Ook werd gevraagd eventueel beeldmateriaal door te geven.

Lees ook21-jarige man aangehouden voor betrokkenheid bij misdrijf Wageningen

Moet iets mis zijn

Quote

Ik hoorde een helikopter in de lucht. Pas toen hadden we door dat er iets mis moest zijn.

Buurtbewoner

Buurtbewoners reageerden met ongeloof op de lugubere vondst achter hun huizen. Niemand die de moord of de ruzie die eraan vooraf moet zijn gegaan, gehoord of gezien heeft. ,,Mijn zoon zag een politieauto rijden over het paadje in de groenstrook achter ons huis. En ik hoorde een helikopter in de lucht. Pas toen hadden we door dat er iets mis moest zijn’’, zegt een buurvrouw vanachter het politielint op haar oprit. Haar huis en carport maken ineens deel uit van de plaats delict.

Andere buren komen thuis van hun werk en ontdekken dat er een politielint voor de carport hangt. Ze mogen hun huis gewoon in van de politie, alleen niet door de achterdeur naar buiten. ,,Ik laat daar altijd m'n hond uit’’, zegt een man die even verderop in de wijk woont en wijst richting het weitje waar het lichaam van de man nog altijd ligt en de politie de omgeving uitkamt. ,,Alleen vanochtend niet. Toen wilde hij er per se niet naartoe. Gek hè?’’

Volledig scherm
Politieonderzoek op de plaats van het delict. © Herman Stöver

De Vallei