De Sportwerkplaats werd letterlijk afgetrapt in Wageningen. En iedereen moest meedoen, in sportkleding of niet.
Volledig scherm
PREMIUM
De Sportwerkplaats werd letterlijk afgetrapt in Wageningen. En iedereen moest meedoen, in sportkleding of niet. © Sven Menschel

Sportwerkplaats moet stap naar echte sportclub verkleinen

WAGENINGEN- Met een voetbaltoernooi en een wandeling werd gisterochtend de aftrap gegeven van De Sportwerkplaats in Wageningen. Het doel is om meer mensen met een verstandelijke beperking of psychische problemen te laten sporten.


Het initiatief voor De Sportwerkplaats komt van Sportservice Wageningen en Wouter Kolthek van De Voetbalwerkplaats van zorggroep 's Heeren Loo bij SKV Wageningen. ,,We merkten dat er weinig sportaanbod is voor mensen met een verstandelijke beperking of psychische klachten. De stap om naar een reguliere sportvereniging te gaan is voor deze mensen heel groot. We wilden die stap verkleinen en daarnaast voor een breder sportaanbod zorgen", legt Rinske Bakker van Sportservice Wageningen uit. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei