Volledig scherm
File op de Dreeslaan in Wageningen. © Herman Stöver

Stoplichten Dreeslaan waarschuwen voor files naar Wageningen

EDE/ WAGENINGEN - Automobilisten op de Dr. W. Dreeslaan (N781) tussen Ede en Wageningen krijgen sinds kort via signalen op de verkeerslichtinstallaties waarschuwingen voor files.

Die moeten kop-staartbotsingen op de drukbereden route voorkomen.

Rem
Vele automobilisten komen in de problemen op het wegdeel tussen Bennekom en Wageningen. Ze rijden daar met de toegestane 80 kilometer per uur langs het kruispunt Kierkamperweg om vervolgens vol op de rem te moeten trappen even voor de campus van Wageningen Universiteit. Hier versmalt de weg, waardoor in de spits files ontstaan.

Groene golf
Volgens de provincie Gelderland, beheerder van de weg, wijzen onderzoeken op een groeiende verkeersstroom richting Wageningen, zeker als de economie aantrekt. Ook voor vrachtwagens zijn signalen aangebracht, maar dan juist voor rustige tijden.

Vrachtwagens krijgen dan het signaal 'groene golf voor trucks'. Ze hoeven niet onnodig te remmen wat beter is voor het milieu.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei