Volledig scherm
PREMIUM
De haven van Wageningen van bovenaf gezien. Helemaal links de jachthaven, daarnaast roeivereniging Argo. Rechts was de grote recreatieplas voorzien op de plek van het weiland © Cord Otting Fotografie

Streep door grote recreatieplas en roeibaan bij Grebbedijk Wageningen

WAGENINGEN - Er komt geen grote recreatieplas in de zogeheten driehoek bij de Wageningse Rijnhaven en roeiers kunnen evenmin gebruik maken van een nieuwe waterstrang die aangelegd gaat worden tussen havenkanaal en Plasserwaard. Natura 2000 dwarsboomt deze ambities van de gemeenteraad en de wethouders Peter de Haan en Dennis Gudden hebben dat de raad nu laten weten.

Ondanks het zomerreces wilden de wethouders dit nieuws toch naar buiten brengen omdat er voortvarend verder gewerkt wordt aan het concept-voorkeursalternatief rondom de versterking van de Grebbedijk tussen Wageningen en Rhenen. Tijdens een bestuurlijk overleg deze maand werd echter duidelijk dat deze grote recreatieve en sportieve ambities niet haalbaar zijn. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei