Volledig scherm
Mark Reijerman. © Sven Menschel

Student richt politieke partij op voor jonge Wageningers

WAGENINGEN - Nieuwe en jonge Wageningers worden te weinig vertegenwoordigd in de gemeenteraad. Dat vindt Connect Wageningen. De nieuwe politieke partij wil deze groep representeren in de raad en doet in 2018 mee met de gemeenteraadsverkiezingen.

Connect Wageningen wil ook buitenlandse inwoners en studenten vertegenwoordigen. De raad telt nu één student; Mark Reijerman, raadslid van de Stadspartij én medeoprichter van Connect Wageningen. ,,Heel vaak wordt aangenomen dat nieuwe en jonge Wageningers niet geïnteresseerd zijn in gemeentelijke activiteiten”, zegt Reijerman. ,,Maar bij navraag blijkt dit helemaal niet het geval te zijn.” De schrale representatie van studenten moet volgens hem beter kunnen.

Geen programma

De site en visie van Connect Wageningen zijn volledig in het Engels om eventuele taalbarrières te doorbreken. Er is echter nog geen verkiezingsprogramma. De partij zoekt nieuwe en jonge Wageningers die horen bij verschillende belangengroepen en die deze binnen de partij willen vertegenwoordigen. Reijerman: ,,Samen met hen willen we de standpunten van Connect Wageningen maken.”

Goede ontwikkeling

Rien Bor, fractievoorzitter van de Stadspartij, juicht het initiatief alleen maar toe. Hij ziet het als een goede ontwikkeling wanneer nieuwe en jonge Wageningers zich ‘bewust worden van het belang van gemeentewerk’. Dat Reijerman een nieuwe partij opricht is besproken. Bor: ,,Wat Reijerman na de vier jaar bij de Stadspartij gaat doen, is niet aan mij om over te oordelen.” Het gaat volgens Bor niet ten koste van de stemmen van de Stadspartij.

De Vallei