Studenten Wageningen: ’Tekenen, of je dondert maar op’

VIDEOWAGENINGEN - Studenten die plots 120 euro per maand meer moeten gaan betalen voor hun kamer op Duivendaal in Wageningen zijn in actie gekomen vanwege een plotse huurverhoging. ,,Je tekent of je dondert maar op, zo voelt dat.’’

Kamerbewoners van het voormalige universitaire bestuurscentrum op Duivendaal zijn onthutst: ze kregen maandag een brief: hun maandelijkse huur gaat gemiddeld 120 euro omhoog. En ze moesten voor 23 december tekenen of anders uiterlijk 1 maart vertrekken. ,,Met andere woorden; je tekent of je dondert maar op, zo voelt dat‘’, zegt Roy Toevank. Ook zouden de studenten na de renovatie van het pand geen inspraak meer krijgen in wie er bij hen op de afdeling zouden komen te wonen, het zogenoemde hospiteren zou verdwijnen. Dat alles leidde, juist in de tentamenweek voor de kerstvakantie, tot grote onrust en boosheid. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei