De voorzijde van studentencomplex Coster in Wageningen
Volledig scherm
De voorzijde van studentencomplex Coster in Wageningen © Klunder architecten, Rotterdam

Studentenkamers aan Costerweg in Wageningen kunnen ooit omgebouwd worden

WAGENINGEN - De bouw van 264 studentenkamers langs de Costerweg, tussen Costerstaete en verpleeghuis Pieter Pauw, kan volgend jaar beginnen. Daarbij wordt rekening gehouden met de mogelijkheid om ze ooit om te bouwen tot appartementen voor andere doelgroepen. Het gebouw gaat Coster heten.

12 reacties

 • Hennie Brouwer

  3 jaar geleden
  Wie gelooft dit? Niemand toch. Alles wat er tijdelijk werd gebouwd aan studentenhuisvesting heeft een permanente status gekregen. Kijk maar eens naar de Droevendaalsesteeg, de "containerwonignen" aan de Haarweg. De mooiste, leukste plekken worden bezet en/of bestemd voor studentenhuisvesting. De verhoudingen zal allang zoek in Wageningen. Ook woonwijken is de druk van studentenhuisvesting middels opgekochte woningen door bemiddelde ouders van studenten/veelal plaatselijke investeerders groot. De lokale bevolking het nakijken wat betreft woningen zowel in de huur- als koopsector.  
 • Immetje

  3 jaar geleden
  4x een studentenkamer brengt veel meer op dan een 4 kamerappartement voor 2 starters of oudjes
 • Immetje

  3 jaar geleden
  Nou nou Mag de Wageningse bevolking ook de stem laten horen? Alle mooie plekken zijn voor studenten en de inheemse bevolking wordt weggestopt op het Morfelden Waldorfplein. Hadden ze andersom moeten doen, dat is lekker dicht bij de Campus. Ik heb niks tegen de campus, maar de verhoudingen inheems, zoals jij zegt en studenten is wel een beetje zoek!
 • Immetje

  3 jaar geleden
  Idd, de Wageningse jongeren kunnen verrekken. Waar kunnen zij gaan wonen?
 • Wageningen

  3 jaar geleden
  Ben geen inheemse, maar ik denk dat ook jij begrijpt dat het bij bouwen in het centrum niet alleen draait om studenten. En trouwens zoek de betekenis van het woord campus maar op.

De Vallei