Volledig scherm
Het gebouw van Diedenoort (rechts). © Arnold Winkel/DG

Studentenwoningen op terrein voormalige Hogeschool Diedenoort

WAGENINGEN - De dagen van de gebouwen van de voormalige Hogeschool Diedenoort langs de Churchillweg in Wageningen zijn geteld. Als alles volgens plan verloopt, gaat de sloopkogel er volgend voorjaar in.

Voorwaarde is dat het bestemmingsplan ongeschonden de gemeenteraad passeert en er geen bezwaren worden ingediend.

Idealis
In plaats van de hoge betonnen kolos en de minder massieve laagbouw komen er woningen op het complex. Studentenkamers hebben hier een groot aandeel in. Er is ruimte voor maximaal 186 studentenwoningen op het terrein. Ze zijn voorzien in een U-vormig gebouw van drie of vier verdiepingen op het noordelijk deel, niet ver van de Aldi-supermarkt.

Studentenhuisvester Idealis laat de woningen bouwen en gaat ze later ook verhuren.

Rijtjeshuizen
De bouw van de studentenwoningen is gepland voor het derde kwartaal van 2017. Op dit moment wordt al gewerkt aan de eerste vier van tien twee-onder-één-kapwoningen langs de Beatrixlaan. Iets verder op het terrein komen nog eens 38 huizen met tuin, maar dan in de vorm van rijtjeswoningen. Het is de bedoeling dat de bouw ervan in de loop van volgend jaar begint.

Bijeenkomst
Maandagavond is er van 19.30 uur tot 21.30 uur een inloopbijeenkomst in het stadhuis, waar de plannen worden toegelicht.

De Vallei