Opleidingsdirecteur Anja Kuipers poseert in de tropische kas met studenten Evi Kodde, Merel Kappert, Femke Hoogkamer en Maartje Post van der Burg (van links naar rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Opleidingsdirecteur Anja Kuipers poseert in de tropische kas met studenten Evi Kodde, Merel Kappert, Femke Hoogkamer en Maartje Post van der Burg (van links naar rechts). © Sven Menschel

Studie plantenwetenschappen hoort er weer helemaal bij in Wageningen

WAGENINGEN - Slechts zes eerstejaars meldden zich in 2004 voor de studie plantenwetenschappen Dat was een dieptepunt in het bestaan van Wageningen Universiteit. De laatste jaren ligt het aantal inschrijvingen weer rond de honderd.

2 reacties

 • simon Vink

  1 jaar geleden
  Beste mijnheer of mevrouw Zomers, Nederland is een hotspot voor de zaadveredelingsbedrijven, voor kastechnologie en voor beschermde teelten. De bedrijven - grote en kleine - zitten te springen om werknemers: als je ergens een sector is waar je goed aan - goedbetaald, veelzijdig en internationaal - werk kunt komen dan is het wel in die sector.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Zal het mijn zoon of dochter niet aanraden. De vraag is - kun je met een studie plantenwetenschappen je kost verdien? Ik vrees van niet.