Volledig scherm
PREMIUM
Manager zwembad de Bongerd Alwin Heij © Herman Stöver

Survivalzwemmen voor oudere basisscholieren in Wageningen, in navolging Swim2Play in Ede

WAGENINGEN/EDE - Ruim honderd Wageningse basisscholieren van de groepen 6, 7 en 8 hebben in de afgelopen weken meegedaan aan een nieuw initiatief: een survivalclinic in het zwembad. Daarbij wordt gekeken of vaardigheden van de eerdere gehaalde zwemdiploma’s zijn blijven hangen.

,,Dan zie je dat herhaling soms echt nodig is. En als dat via school kan is dat prettig, het is natuurlijk ook bewegingsonderwijs’’, zegt Alwin Heij, manager van het Wageningse zwembad de Bongerd. Op initiatief van de Bongerd hebben oudere leerlingen van de Piek-, Kardinaal Alfrink- en Margrietschool meegedaan aan de survivalclinic. Nathan de Haan en Joëlle Jansen van de Margrietschool vonden het 'superleuk‘, zeggen ze. Joëlle: ,,Heel graag. We hebben lekker gezwommen en leuk gespeeld. Ik heb al drie diploma’s maar ik vind dit wel goed om te doen.’’ Dat vindt Nathan ook: ,,Ik heb al twee diploma’s en echt nieuwe dingen heb ik nog niet geleerd. Maar ik denk dat het goed en fijn is om nog beter te leren zwemmen.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei