Restaurant de Blauwe Kamer werkt met "bedieningsrobots" wegens gebrek aan personeel
Volledig scherm
PREMIUM
Restaurant de Blauwe Kamer werkt met "bedieningsrobots" wegens gebrek aan personeel © Herman Stöver

Te weinig personeel, dus werken robots in de bediening van dit Wageningse restaurant: ‘Zoiets nog nooit gezien’

WAGENINGEN - Het personeel van restaurant De Blaauwe Kamer in Wageningen heeft er drie collega’s bij: robots in de vorm van katten die bestellingen bij de tafels afleveren.

8 reacties

 • Fred van der Heijden

  2 weken geleden
  Afgelopen zaterdag geweest. De robot brengt het eten en drinken naar de bediening. Zij serveren het vervolgens met een glimlach bij je op tafel. Het zag er grappig uit en toch persoonlijk.
 • Wil Kaap

  2 weken geleden
  Wat een nonsens. Minder personeel dus het eten etc wordt dus goedkoper ? Voor dat ik me toch in een restaurant laat bedienen door robots, bedroevend restaurant.
 • bert Korterink

  2 weken geleden
  Bediening via een robot is niet ideaal, maar in ieder geval beter dan sluiten, omdat je geen personeel kunt vinden. Prima dat er azijn pissers zijn die dan niet meer willen komen, idee tenminste meer plek voor diegene die dit wel kan waarderen. Ik hoop van harte dat het deze ondernemer geen windeieren oplevert. Wat mij betreft een prijs voor het idee en de uitvoering waard.
 • Els Weber-van Dreuten

  2 weken geleden
  Prima oplossing, ze volgen gewoon de fabrieken waar ook steeds minder personeel nodig is door de automatisering.
 • Fabian van der Post

  2 weken geleden
  Jan Meurs, de robot wordt enkel gebruikt ter ondersteuning van het personeel, scheelt een hoop til en sjouw werk. De robot rijdt naar de betreffende wijk. De bediening serveert gewoon het eten en drinken aan de gast zoals normaal. Service is daardoor niet anders dan normaal. De bediening kan daardoor alleen maar betere/adequate service bieden omdat ze niet weg gaan uit de wijk. Ik zou zeggen ervaar het eens en vel dan een oordeel.

De Vallei