Volledig scherm
PREMIUM
Lous van Vloten © Sven Menschel

Tegen voedselverspilling, voor het helpen van anderen

vrijdaginterviewWAGENINGEN - Lous van Vloten-Doting zette 12 jaar geleden samen met een paar vrienden de Voedselbank Neder-Veluwe op. Nu neemt ze afscheid als voorzitter. Wageningen onderscheidde haar voor haar inzet met het erezilver van de stad. 

Ze was net haar betaalde werk aan het afbouwen toen Lous van Vloten (77) hoorde over de voedselbank in Rotterdam. ,,Dus stelde ik de vraag hebben we dat hier ook nodig? De meningen waren verdeeld, van absoluut niet tot er zijn ongeveer dertig gezinnen in Wageningen die het misschien wel nodig zouden hebben. Met een paar vrienden van de Rotary zijn we begonnen met het idee dat als een voedselbank hier niet nodig zou zijn, we die dan weer op zouden heffen. We begonnen met twee klanten, na een half jaar waren het er veertig. Nu zijn het 250 tot 260 huishoudens, die wonen tussen Oosterbeek en het Utrechtse Elst.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei