Ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © ANP/Hollandse Hoogte

Tekort aan woonruimte is groot in Wageningen: liefst 3800 woningen tot 2040 extra nodig

WAGENINGEN - Het tekort aan woonruimte in Wageningen is groot. Maar liefst 3800 woningen moeten er tot 2040 bijkomen om aan de behoefte te voldoen. De grote vraag is waar de woningen dan moeten komen.

4 reacties

 • Mart

  10 maanden geleden
  Huizen voor studenten kunnen wel in een sneltreinvaart uit de grond gestampt worden, maar alleenstaanden, ouderen en starters kunnen nergens terecht, of ver buiten het centrum om gemeentegrens.
 • Hennie Brouwer

  10 maanden geleden
  Laat de Randstad zelf het probleem oplossen. Ga weer terug naar vroeger: iedereen met een sociale en/of economische binding krijgt voorrang op de ongeveer 750 woningen die er nu overblijven. Reken maar uit: 4000 - 2000 studentenwoningen = 2000. Waarvan er 1000 naar bijzondere doelgroepen gaan want daar is Wageningen goed in. 500 stuks voor degenen die al 10 jaar op een woning wachten of willen doorstromen. De andere 500 voor starters/senioren. Want de Woningstichting begint ook de eengezinswoningen te onttrekken voor elitaire huurders: Veerweg bijna 1200 euro huur, Oostveen ruim boven 1000.
 • EOO

  10 maanden geleden
  Als er een tekort is hoef je toch niet iedereen uit de Randstad hier toe te laten? Waarom niet regelen dat mensen die in onze regio wonen of werken voorrang hebben? Het kan toch niet zo zijn dat hier alle open gebieden volgebouwd worden omdat er in de Randstad een tekort aan huizen is? Dan moet je die daar bouwen. Dat voorkomt ook veel extra auto en treinverkeer richting Randstad. En het voorkomt dat onze regio onaantrekkelijk wordt voor bedrijven omdat hun werknemers geen woningen kunnen vinden.
 • Wageningen

  10 maanden geleden
  Weinig plek, dan maar de lucht in. Parkeergarage met appartementen in het centrum en er net omheen. Veel voor 50 plus, wat zorgt voor doorstroming jonge gezinnen naar de andere wijken. Door niet de lucht in te gaan en weinig grond hebbend en hier woningen met tuin op te plaatsen zal de prijs voor woningen zeer hoog blijven in vergelijking met de omgeving. Oh ja, meer studentenkamers op het campus. Men fiets wel naar het centrum.

De Vallei