Volledig scherm
De Zijdvang tussen Rhenen en Wageningen. © Google Streetview

Tien boetes voor illegaal doorrijden in Binnenveld

WAGENINGEN/ RHENEN - Hoewel de sluiproute via de Zijdvang en de Maatsteeg al jaren is afgesloten, zijn er nog legio automobilisten die de route zonder ontheffing gebruiken. Woensdag werden tien automobilisten bekeurd die snel van Wageningen naar Veenendaal wilden of andersom. De boete bedraagt 95 euro en 9 euro administratiekosten.

De afsluiting wordt volgens de Rhenense politie nog regelmatig gecontroleerd zowel door de Wageningse als de Utrechtse politie. Alleen agrarisch verkeer en bestuurders met een ontheffing mogen op de weg rijden. 

Sluipweg

De route wordt vaak gebruikt als sluipverkeer om snel van Wageningen in Achterberg of Veenendaal te komen of omgekeerd. Ook worden de afgesloten wegen gebruikt om via de Haarweg aan de oostkant van Wageningen te rijden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei