Kwartelkoning.
Volledig scherm
PREMIUM
Kwartelkoning. © gratis

Tijd van waarschuwen is voorbij: direct een bon bij betreden afgesloten pad in uiterwaarden

videoWAGENINGEN - Het broedseizoen voor de vogels is op 15 maart begonnen. Daarom heeft Staatsbosbeheer een pad langs de nevengeul in de Wageningse uiterwaarden afgesloten tot en met 15 juli. Veel wandelaars negeren het verbod het pad te betreden. Daarom is de tijd van waarschuwen voorbij. ,,Als we iemand betrappen op dit afgesloten pad, krijgt die voortaan direct een boete’’, zegt boswachter Silvia Blom.

3 reacties

 • Nicky Jansen

  2 weken geleden
  Goed zo! En Mart, als regels zijn, weet je waar je aan toe bent. 180 rijden omdat er 's nachts toch niemand op de weg is, iets meenemen uit de winkel omdat het toch over de datum was: mag niet. En hier ook: mag niet. Als je overal uitzonderingen op gaat maken wordt het helemaal onduidelijk voor mensen die moeite hebben met regels.
 • Mart

  2 weken geleden
  Ik ben 1 keer staande gehouden door SBB, de beste man stond in zn recht maar mensen wegsturen ivm broedseizoen van weidevogels terwijl er nog 5 cm water stond in de uiterwaarden vond ik een zwak argument. Eenden broeden hoger, plevier, en snip zitten niet op natte grond, net zoals de Haas die werp zn jongen in legers, niet in het water . Wordt lid van natuurmonumenten en met uw contributie kopen we bordjes verboden toegang
 • Hennie Brouwer

  2 weken geleden
  Moet je er wel frequenter je handhavers daar aanwezig hebben. Wanneer zie je nou iemand van Staatsbosbeheer in dit gebied?
 1. Auto belandt onderaan de dijk: waar is de bestuurder?
  Play

  Auto belandt onderaan de dijk: waar is de bestuurder?

 2. Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen
  Play

  Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen

De Vallei