Een KLM-vliegtuig landt op Schiphol tijdens zonsopgang.
Volledig scherm
PREMIUM
Een KLM-vliegtuig landt op Schiphol tijdens zonsopgang. © Jeffrey Groeneweg

Toekomstige aanvliegroute Schiphol over Gelderland leidt tot onrust, terecht?

De toekomstige aanvliegroute over Gelderland voor vliegtuigen naar Schiphol leidt tot onrust onder mensen die onder die route wonen. Er is nog veel onduidelijk over de effecten, maar het ministerie belooft nu dat er geen vliegtuigen over lange afstand op lage hoogte zullen gaan vliegen. Vier vragen en antwoorden.

28 reacties

 • Andre Eggerding

  2 dagen geleden
  @ Rob Van Oeveren,we hebben in Europa nog niet eens even brede rails. Je ziet dagelijks het OV falen. En dat zal alleen maar erger worden omdat werken in het OV onveilig is. Ook kost het OV veel meer tijd. Ook loop je kans op een staanplaats.
 • B. Vermeulen

  3 dagen geleden
  Zeker terrecht, het is een route die nu af en toe gebruikt wordt in de tegenovergestelde richting en dat geeft op dat moment al genoeg overlast
 • Robert Oeveren

  3 dagen geleden
  Vliegen kan maar dan ook betalen voor de vervuiling en geluidshinder. Betere alternatieven bieden over land voor reizen in Europa. Daarmee kan de groei van het vliegverkeer worden teruggedrongen. Stille vliegtuigen met weinig uitstoot dan zijn we 20 jaar verder.
 • Eric Jorissen

  3 dagen geleden
  Als dat betekent dat defensie een ander oefengebied zoekt voor laagvliegende bulderende straaljagers? Liever vandaag dan morgen!
 • J.L. Gaertner Duineveld

  4 dagen geleden
  we vliegen straks op waterstofgas...nog even volhouden. en dan wordt de lucht ook helderder, dus wordt het nog warmer hier, heerlijk.