Vrachtwagens die via Wageningen tussen de A12 en A50 rijden moeten vanaf 2023 wellicht tol gaan betalen, net zoals dan moet op snelwegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrachtwagens die via Wageningen tussen de A12 en A50 rijden moeten vanaf 2023 wellicht tol gaan betalen, net zoals dan moet op snelwegen. © Herman Stover

Tolheffing A12 en A50: veel meer vrachtwagens door Wageningen

WAGENINGEN/BENNEKOM- Wageningen wil in 2023 een tolheffing voor vrachtwagens op de Mansholtlaan, Diedenweg en Ritzema Bosweg in Wageningen. In dat jaar gaan naar verwachting vrachtwagenchauffeurs ook tolheffing betalen op snelwegen. 

Quote

Dat gaan en willen we niet meemaken

Peter de Haan, wethouder Wageningen

Omdat de gemeente vreest dat chauffeurs als reactie op die landelijke tolheffing kiezen voor de provinciale wegen door Wageningen, moet de heffing ook hier gaan gelden. Becijferd is dat als de gemeente geen maatregelen neemt, er dagelijks 800 extra vrachtwagens kiezen voor de nu al drukke Mansholtlaan, Diedenweg en Ritzema Bosweg in Wageningen om via de A12 naar de A50 te komen. ,,Dat gaan en willen we niet mee gaan maken’’, zegt wethouder Peter de Haan. ,,Niet alleen voor de aanwonenden maar ook voor de vele kinderen die nu al de Diedenweg over moeten steken om bijvoorbeeld naar sportpark de Zoom te gaan. Er zijn nu al veel klachten over het zware verkeer dat gebruik maakt van deze Wageningse sluiproute en we vrezen dat dat straks nog meer gaat worden.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei