Vrachtwagens die via Wageningen tussen de A12 en A50 rijden moeten vanaf 2023 wellicht tol gaan betalen, net zoals dan moet op snelwegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrachtwagens die via Wageningen tussen de A12 en A50 rijden moeten vanaf 2023 wellicht tol gaan betalen, net zoals dan moet op snelwegen. © Herman Stover

Tolheffing A12 en A50: veel meer vrachtwagens door Wageningen

WAGENINGEN/BENNEKOM- Wageningen wil in 2023 een tolheffing voor vrachtwagens op de Mansholtlaan, Diedenweg en Ritzema Bosweg in Wageningen. In dat jaar gaan naar verwachting vrachtwagenchauffeurs ook tolheffing betalen op snelwegen. 

17 reacties

 • Manfred

  3 jaar geleden
  Gewoon 30-40 km/h maken i.c.m. milieuzone bibeko invoeren en tol, lees kilometerheffing in heel NL, via geofencing voor zowel vrachtwagens als personenwagens. Daarnaast de weginrichting en afstelling stoplichten zo maken dat van tijdswinstgeen sprake meer is. Ook sluipmogelijkheden op andere wegen, de 2e instantie sluiproutes onaantrekkelijk maken.
 • Tokkie

  3 jaar geleden
  'Daar heeft Wageningen niks aan' is m.i. hetzelfde als 'gooi het probleem maar over het hek bij de buren'. Ede heeft ook niks aan al die auto's die naar Wageningen moeten. Rhenen heeft ook niks aan al die auto's die de brug over moeten van of naar Veenendaal. Toch staan ze centraal in de oplossing van verkeersknelpunten.Wageningen wil wel een internationale universiteit. Een haven met betonfabriek, veevoer en opslag. Een industrieterrein. Maar wil niet bijdragen aan de doorstroming want 'wij fietsen hier nou eenmaal'.
 • J Kielekamp

  3 jaar geleden
  Diedenweg verbreden trekt extra sluipverkeer langs Wageningen. Daar heeft Wageningen niks aan. Dan is daar tol heffen slimmer. Hoger dan op snelweg, anders blijven ze sluipen. Eens met een paar fietstunnels onder bestaande wegen, bv. naar campus.
 • Hennie Brouwer

  3 jaar geleden
  Nederland is gek. Wij dokken ons scheel aan wegenbelasting en opcenten voor de Provincie Gelderland. Terwijl het stikt van de buitenlandse vrachtwagens op de Gelderse wegen. Personenauto's uit Polen en Duitsland (steeds meer studenten). Als ik de Nederlandse grens over ga moet ik vaak een vignet kopen. Waarom niet voor deze optie? Nee we melken Nederlandse meest voorkomende koe uit: blik op 4 of meer wielen. En wij automobilisten en beroepsvervoer: we pikken het gewoon. De belasting op de regionale wegen wordt onacceptabel. Kijk maar eens bij files op de A1, A12 en A50. Dagelijks merkbaar.
 • Geen

  3 jaar geleden
  U ziet ook alleen maar geld

De Vallei