Volledig scherm
Rianne van Rompaey © paparazzi model management

Topmodel Rianne van Rompaey uit Wageningen tweede bij Model of the Year-verkiezing

WAGENINGEN - Topmodel Rianne van Rompaey uit Wageningen is tweede geworden bij de internationale toonaangevende verkiezing Model of the Year. De verkiezing is een initiatief van de website models.com.

Volledig scherm
Rianne van Rompaey op de cover van Vogue Italia. © paparazzi model management

Het Wageningse topmodel baarde in september opzien door tegelijkertijd op de voorpagina’s te staan van de Franse, Italiaanse, Britse en Amerikaanse editie van het fameuze modeblad Vogue. Dit gebeurde ter gelegenheid van het duizendste nummer. Binnenin sierden de foto’s van Van Rompaey ook nog eens zestig pagina’s.

Ook verscheen ze misschien wel als allerlaatste voor de lens van de bekende modeontwerper- en fotograaf Karl Lagerfeld. ,,Tijdens de laatste shoot die we samen deden voor de haute couture persmap van Chanel, zei hij tegen me dat het net was alsof zijn schetsen tot leven waren gekomen, toen hij me in vol ornaat de studio in zag lopen. Dit zal ik nooit vergeten’’, zei de Wageningse destijds met enige ontroering na een show van de Fashion Week van Milaan.

Winnaars

Het Zuid-Soedanese - Australische model Adut Akech is eerste geworden in de verkiezing. Bij de mannen is dat Alton Mason uit de Verenigde Staten. 

Volledig scherm
Rianne van Rompaey op de Versace SS18 show tijdens de fashion week in Milaan. © Paparazzi Model Management
Volledig scherm
Rianne van Rompaey als 15-jarige in 2011. © Tamara Reijers

De Vallei