Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Getty Images

Torenhoge energiekosten breken Gelderse sportclubs op: ‘Veel clubs zullen omvallen’

Honderden sportclubs dreigen deze winter de deuren van hun accommodatie tijdelijk te moeten sluiten vanwege de torenhoge energieprijzen, blijkt uit een landelijke enquête. Sportbestuurders slaan alarm. Ook in Gelderland is de nood hoog.

18 reacties

 • Rock Witten

  2 maanden geleden
  Alleen maar omdat er oorlog is daar in het oosten, die geen energie meer leveren. Nederland heeft zelf energie in de grond en heeft die altijd verkocht. Potverdorie ga zelf je energie weer uit de grond halen (Noordzee en Groningen) en zorg dus eerst voor je eigen volk of is het de ziekelijke bedoeling een hoop bedrijven failliet te laten gaan? Tuurlijk Poetin de schuld geven maar je kunt wat betreft energie best hier voor jezelf zorgen, niks meer verkopen maar voor jezelf zorgen.
 • M Reuvers

  3 maanden geleden
  het ergste is dat de verantwoordelijken voor deze situatie hun straf zullen ontlopen. Alleen, en alleen het bijdrukken van de Euro is debet aan deze situatie. Dat zijn dezelfde mensen die nu op die zogenaamde klimaat top zitten.
 • Willem Jong

  3 maanden geleden
  ik kom uit 1957 en heb zeer goede jaren gekent, misschien wel de beste ooit....jammer dat men dit land niet gezond kan houden, o ja met de economie gaat goed.
 • louis veldhuis

  3 maanden geleden
  @Elbert Jansen. Degene die al deze ellende veroorzaakt is de geestesziekte Poetin. Zijn expansiedrift en misdaden tegen de mensheid zorgt voor deze ellende. En wij zijn er al 8 jaar bij betrokken. Of ben je het neerhalen van de MH 17 vergeten?
 • Ceciel Buijser

  3 maanden geleden
  Beste @Elbert, die energietransitie had al veel eerder plaats moeten vinden, maar dat werd getraineerd door de lobby van de fossiele energie. Maar ja, waarschuwingen hiervoor werden al heel snel belachelijk gemaakt als linkse gekte. Nu zitten we met de gebakken peren. Het is niet de schuld van de Oekraïners maar van onze vrijwilligheid afhankelijk te zijn van kwalijke regimes. We zijn sterk genoeg van onszelf. We zullen even door de zure appel heen moeten bijten maar het gaat heus goed komen.