Dit fietspad aan de zuidkant van de busbaan op de Wageningen Campus wordt straks omgebouwd tot autostraat. Op de achtergrond gebouw Aurora.
Volledig scherm
PREMIUM
Dit fietspad aan de zuidkant van de busbaan op de Wageningen Campus wordt straks omgebouwd tot autostraat. Op de achtergrond gebouw Aurora. © DG

Tot zevenhonderd auto’s met pasje vanuit wijk Noordwest naar de Wageningen Campus

Een beperkt aantal auto’s kan over enige tijd vanuit het westen de Wageningen Campus oprijden. Om dit mogelijk te maken, is het veiliger als het fietspad op de campus helemaal aan de noordzijde van de busbaan komt. Dat stellen de partijen die zijn betrokken bij het project Beter Bereikbaar Wageningen.

3 reacties

 • Piet Veerman

  1 maand geleden
  Beter de vrachtwagens van Bruil en van Leusden via het Binnenveld laten rijden naar de A12, die zorgen pas voor vertraging..
 • JB Hulshof

  1 maand geleden
  Zal lekker druk en onoverzichtelijk worden, zowel Noordwest in als er uit. Voor fietsers niet leuk, maar ook voor de bewoners in Noordwest niet erg fraai. Alhoewel 4 van de 10 auto's die 's'ochtends de wijk uitgaan rijden via de huidige weg naar het campus, terwijl deze op fiets /loopafstand ligt.
 • Jan van

  1 maand geleden
  Dit kruispunt, Dijkgraaf - Mondriaanlaan - Campus is het meest vreemde kruispunt voor fietsers in Wageningen. Door “verplaatsing” van het fietspad naar het noorden van de busbaan moeten veel fietsers op dit vreeslijke kruispunt gaan over gaan steken. Het zal voor de fietsers niet beter (lees veiliger) worden.

De Vallei