Onder andere kikkererwten en bonen zitten vol plantaardige eiwitten.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder andere kikkererwten en bonen zitten vol plantaardige eiwitten. © Shutterstock

Transitie naar minder vlees gaat ‘veel te langzaam’, waarschuwt Wageningen Universiteit

De stap naar minder vlees eten gaat veel te langzaam. Als we doorgaan zoals we doen, kunnen we de groeiende wereldbevolking niet voeden. ,,We moeten toe naar meer plantaardige eiwitten”, zegt Stacy Pyett van Wageningen University & Research. En de tijd begint te dringen. De overheid zegt wel dat die daar actie op onderneemt. Maar daar blijft het nog te veel bij.

7 reacties

 • Elbert Jansen

  2 maanden geleden
  @Amber Molen. Waarom mensen daar aan vasthouden weet ik heel goed. Moet er niet aan denken over te stappen op "eiwitten" waar kraak noch smaak aan zit. De oudere generatie kiest toch liever voor het oude vertrouwde. Zolang het in de winkel verkrijgbaar is ga ik voor vlees en vis. De dokters raden het ook altijd aan om vooral veel melk en yoghurt te consumeren voor de botten en in vlees en vis zitten allerlei eiwitten die mensen nodig hebben. Dat jij voor iets anders kiest prima van mij mag je.
 • Elbert Jansen

  2 maanden geleden
  Ik kan mevrouw Stacy Pyett wel uit de "droom" helpen waarom mensen nog altijd graag naar de slager gaan voor een goed stukje vlees of een lekker visje van de visboer.. De mensen vinden een lekker stukje vlees of vis nog altijd lekker om te eten. Daar kunnen die zgn. "eiwitten" waar Pyett het over heeft niet tegenop. We zijn met vlees, vis, zuivel groot geworden beste mevrouw Pyett en dan is het moeilijk het te laten liggen als het er volop is. Er een studie naar te doen lijkt me overbodig dan.
 • Amber Molen

  2 maanden geleden
  Ik snap niet waarom het zo moeilijk is voor mensen om geen dieren te eten. Vlees eten lijkt voor sommigen op een verslaving. Dieren eten is niet goed voor dieren, het klimaat, het milieu en de volksgezondheid. In de supermarkt zijn zoveel vegetarische en veganistische producten te verkrijgen, die goed en gezond voor mensen zijn, dus waarom zo vast blijven houden aan het reguliere voedingspatroon, is voor mij een raadsel.
 • Jan Meurs

  2 maanden geleden
  Wat een dwaasheid, zijn er ook nog verstandige mensen bij de WUR
 • janneke Jansen

  2 maanden geleden
  Het opdringen van o.a ook die universiteit ik heb er genoeg van. Als je geen vleesproducten wil eten moet dat eigen keuze zijn. Het riekt ook een beetje naar reclame voor bedrijf Ruitenberg. Dus beste gestudeerde mevrouw gewoon onderzoek blijven doen, dan houd u werk. Maar iedereen zijn eigen keuze laten maken.