‘Tuincentra, ga de natuur écht helpen en biedt de juiste planten aan’

VideoWAGENINGEN - Tuincentra, supermarkten en bouwmarkten kunnen veel meer doen voor de natuur door hun assortiment om te gooien. Ze zouden onbespoten en bij voorkeur inheemse planten moeten verkopen en kunnen consumenten beter voorlichten. Dat zeggen bezorgde natuurdeskundigen die het aantal insecten dramatisch hebben zien slinken in de afgelopen decennia.

7 reacties

 • Andrea

  3 jaar geleden
  Maar dan wel alleen het biologische bloemenzaad kopen dus, want volgens het artikel zit het reguliere bloemenzaad vol gif en gaat dat mee de groeiende plant in, waardoor insecten er alsnog aan sterven. 
 • Hennie Brouwer

  3 jaar geleden
  Er zijn zoveel loze en eentonige groene plekjes die verdienen kleurrijke en gevarieerde bloemen.
 • Hennie Brouwer

  3 jaar geleden
  Onder druk van economisch belang gaan boeren veel eerder maaien. Dit gaat niet alleen ten koste van de diversiteit maar ook andere zaken zoals vogels en kleinere zoogdieren. Tel daarbij dat gemeenten en andere overheid maar ook Prorail, een maaibeleid hebben dat alleen maar geent is op veiligheid  Maar met aanpassingen ook de natuur beter kan helpen. De tuincentra denken alleen maar aan geld en deinen mee op tuintrends. Stenen in de tuin. Hoppa dit is ons aanbod. Nu pas stimuleren ze meer groen in de tuin. Waarbij belachelijke prijzen worden gevraagd voir bv. een  nectargevende plant.
 • Wroet

  3 jaar geleden
  Lekker makkelijk de boeren de schuld geven!! Dit is in NL nog nooit bewezen dat de boeren hier debet aan zijn!! Wel staat vast dat als je een tuin hebt met het overgrote deel aan tegels en klinkers hier geen insecten op af komen
 • van Dijk

  3 jaar geleden
  Koop allemaal een paar zakjes bloemenzaad (bijenmengsel bv.) en gooi het ergens in een berm, slootkant of in je eigen achtertuin. Niet lullen maar poetsen!

De Vallei