Volledig scherm
PREMIUM
Sanne Nijster, Jinthe Roelofs en Pieter Bitter op het stembureau in het Forum-gebouw van de Wageningen Universiteit. © Harold Schuil/DG

Twee stembureaus op nog geen 50 meter afstand: zo gaat de Wageningse universiteit een gekkenhuis tegen

WAGENINGEN - Om het ‘gekkenhuis’ van de vorige verkiezingen te voorkomen, is het aantal stembureaus op de Wageningse universiteit verdubbeld. Op nog geen 50 meter van elkaar zijn in het hoofdgebouw van van de campus twee stembureaus gevestigd.

Het idee kwam uit de koker van Geert van Rumund, die als burgemeester verantwoordelijk is voor het ordelijke verloop van de verkiezingen. ,,Het was bij de laatste verkiezingen zo druk in het Forum gebouw, dat ik heb besloten een tweede stembureau te openen’’, zegt hij op de drempel van het stadhuis. 

,,Ik ga straks een ronde maken langs zo veel mogelijk stembureaus. Dat doe ik bij iedere verkiezingen om een beeld te krijgen hoe het loopt’’, zegt Van Rumund.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei