Wolven roedel
Volledig scherm
Wolven roedel © Shutterstock

Tweede wolvin vestigt zich op de Veluwe

WAGENINGEN - Een tweede wolf heeft zich gevestigd op de Veluwe. Dat blijkt uit onderzoek door de Wageningen Universiteit. Onderzoekers keken daarvoor naar uitwerpselen van de dieren die worden verzameld door vrijwilligers van het Wolvenmeldpunt.

18 reacties

 • Jules Vismale

  3 jaar geleden
  Boswachters zetten hun leven niet snel op het spel om wilde dieren dood te schieten maar wolven riskeren zeker hun gezondheid en hun leven als ze zich aan een groot hert, wild zwijn, paard of wisent vergrijpen!
 • Roy

  3 jaar geleden
  Gelukkig zijn we het weer niet met elkaar eens, we zijn elkaars tegenpolen en daar ben ik heel blij mee.
 • Nicky

  3 jaar geleden
  Invloed op wildstand? Een wolvin heeft op de Veluwe al een edelhert gevangen lees ik elders. Fantastisch, dan kunnen we de jacht nu wel afschaffen! Wat zullen de jagers blij zijn dat de natuur zichzelf weer kan beheren!
 • Nicky

  3 jaar geleden
  Roy geeft een beschaafd antwoord, en ik denk dat veel mensen het met hem eens zijn. Ik in ieder geval. De mens is niet alleen op de wereld.
 • Gerrit Louter

  3 jaar geleden
  Roy als ik ook deze keer je reactie lees...heb je inderdaad gelijk , want als jij je in het dagelijks leven ook zo gedraagt  zo als  hier in deze reactie, weergeeft....kan je inderdaad in je omgeving  heel veel overlast  veroorzaken.....(sorry Roy maar ook deze hopeloze reactie moest ik even kwijt)

De Vallei