Wageningers voerden bij het stadhuis actie met hesjes: Campusroute nee.
Volledig scherm
Wageningers voerden bij het stadhuis actie met hesjes: Campusroute nee. © DG/Eric Wijnacker

Varianten Wageningse campusroute door park geen fout, zegt de provincie

WAGENINGEN - De ruime bocht door park Noordwest, die twee varianten van een mogelijke campusroute in Wageningen maken, is geen vertekening. Dat zegt een woordvoerder van de provincie Gelderland.

Annet van Betuw, lid van de actiegroep Campusroute Nee, ontdekte eerder deze week dat twee van de zes varianten voor de campusroute met een veel ruimere bocht door het park lopen dan bij de tekeningen uit februari. De provinciewoordvoerder beaamt dit: ,,De tekeningen bij dit soort plannen worden steeds fijnmaziger. Bij het eerste ontwerp was er nog sprake van dikke viltstiftstrepen. Bij het tweede is al wat dieper gekeken naar de principes van verkeersveiligheid. In dit geval, moeten de varianten haaks op de Nijenoord Allee uitkomen of met een boog?’’

Dat resulteerde toen (in februari) in twee varianten die al een stukje door het park liepen. ,,Nu liggen de ontwerpen voor die we gebruiken voor de milieu-effect-rapportage. Daarbij is de boog van die twee varianten door het park wat ruimer geworden dan eerst.’’ Volgens de woordvoerder moeten die steeds fijnmaziger tekeningen uiteindelijk leiden tot een technisch goed ontwerp. Vervolgens kiezen Gedeputeerde Staten rond de jaarwisseling voor hun voorkeursvariant. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei