Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Vechtersbaas vlucht weg en slaat dan beschonken over de kop met zijn auto

Een man die in de nacht van vrijdag op zaterdag eerst in een Wageningse kroeg voor heibel zorgde, deed dat niet veel later die nacht ook in het verkeer. Hij werd aangehouden nadat hij met zijn auto over de kop vloog.

Toen agenten zich vrijdagnacht na een vechtpartij meldden bij een kroeg in de stad, troffen zij ter plekke de dader die buiten wachtte op de persoon die hij in de kroeg al had geslagen. Toen de vechtjas de agenten zag, zette hij het op een rennen. De politie bleef nog even om een gesprek met het slachtoffer te hebben. 

Enkele minuten later viel het oog van agenten op de weg op een auto die met hoge snelheid op de Ritzema Bosweg reed, in de richting van Renkum, ter hoogte van de kruising met de Diedenweg. Ze besloten de auto te volgen.

‘Bovenaan de Wageningse berg aangekomen, waren we eigenlijk nog niet dichterbij gekomen’, schrijft de politie op Facebook.

Volledig scherm
In Renkum sloeg een auto over de kop. De bestuurder had te veel gedronken en eerder die nacht voor ruzie gezorgd in een kroeg. © Facebook Politie Wageningen

Ruim 150 km per uur

Tussen Wageningen en Renkum stelden agenten vast dat het voertuig harder reed dan 150 kilometer per uur. ‘Bij de eerst volgende kruising nam het voertuig door rood de bocht naar links en miste volledig het wegdek. Rakelings voorbij de geluidswal, door de groenstrook en over het fietspad, vervolgde de auto zijn weg met snelheden van dubbel het maximaal toegestane’, aldus de politie.

In Renkum ging het echt mis. De bestuurder wilde daar met een te hoge snelheid rechts afslaan. Daarbij vloog zijn auto over de kop. Het voertuig kwam op het dak midden op de weg terecht.

Nog een vluchtpoging

‘We snelden ons naar de auto toe om te kijken hoe het met de bestuurder ging. Die wilde echter nog snel via het gat waar eerst een ruit had gezeten, wegvluchten. Een geur van alcohol kwam ons al snel tegemoet.’

De bestuurder werd aangehouden voor het vermoedden van rijden onder invloed en het veroorzaken van gevaar op de weg. Toen de agenten de overtreder goed in de ogen konden kijken, viel op dat deze man eerder op de avond met agenten te maken had gehad. ‘We bekeken de man nog eens goed. Jawel, de meneer van de eerdere melding!’

Op het bureau weigerde de man - die in de kroeg en op de weg voor veel overlast had gezorgd - alle medewerking. ‘Hij kan daarom van Justitie de maximum straf verwachten’, stelt de politie. ‘Zijn rijbewijs is hij voorlopig in ieder geval kwijt. En zijn auto, tja, daar is niet veel meer van over.’

De Vallei