Volledig scherm
Mocne Hofhuis (links) en David Viguurs. © Herman Stöver

Veel bijval voor jongens die nieuwe skatebaan willen in Wageningen

WAGENINGEN - Het gaat goed met de actie van de Wageningse jongens Mocne Hofhuis (8) en David Viguurs (9) om een nieuwe skatebaan in Wageningen te krijgen.

Hun petitie voor een nieuwe skatebaan in Wageningen is in 2,5 week al 456 keer ondertekend. Daarnaast zijn en bij twee basisscholen al 282 handtekeningen opgehaald bij de kinderen. De petitie gaat nog rond op andere basisscholen en Pantarijn. Maandag spreken de jongens met de gemeenteraad en daarvoor hopen ze de grens van vijfhonderd handtekeningen te passeren.

Edese baan is veel leuker

De huidige skatebaan in het park van Noordwest vinden de jongens helemaal niets.  ,,Het is saai, saai, saai. Het skatepark de Peppel in Ede is veel leuker, met meer heuveltjes en halfpipes. Zoiets moeten we in Wageningen toch ook kunnen krijgen?’’, zeiden de skatefanaten onlangs in deze krant. De initiatiefnemers willen af van het asfalt en speeltoestellen op de skatebaan in Noordwest: ,,Kijk naar Ede hoe het ook kan, daar is het leuk.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei