Mocne Hofland en David Viguurs in gesprek met de burgemeester en raadsleden in Wageningen over een skatepatk
Volledig scherm
Mocne Hofland en David Viguurs in gesprek met de burgemeester en raadsleden in Wageningen over een skatepatk © DG/Eric Wijnacker

Veel sympathie maar nog geen geld voor skatepark Wageningen

WAGENINGEN - Bijna alle gemeenteraadsfracties wilden graag op de foto met Mocné Hofland (8 jaar)  en David Viguurs (9). Maar keiharde toezeggingen voor de door hen vurig gewenste nieuwe skatebaan kregen ze nog niet.

Maar de jongens, die zelf meer dan vijfhonderd handtekeningen hebben ingezameld en via anderen nog eens driehonderd, oogstten maandagavond wel veel sympathie met hun actie in het stadhuis. Zoals eerder in deze krant gemeld: ze vinden dat de sterk verouderde skatebaan in het park van  Noordwest in Wageningen opgeknapt moet worden, liefst net zo mooi als het skatepark in Ede waar ze nu regelmatig naar toe gaan. Bijna alle partijen wilden wel zeggen dat ze graag een nieuw skatepark willen, maar niet dat ze daar ook het benodigde geld voor over hebben.

Skeelerbaan

In het park van Noordwest is niet alleen een initiatief voor het skatepark, maar ijvert de Schaats Trainingsgroep Wageningen (STW) al geruime tijd voor een skeelerbaan. Zowel skatepark als skeelerbaan worden niet door alle omwonenden omarmd. ,,We zitten nog met dilemma's. En met de zorg om de financiën’’, zei burgemeester Geert van Rumund. Binnen een paar weken legt het college de kansen en dilemma's voor aan de raad.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei