Volledig scherm
foto ter illustratie © ANP

Verdachte ontuchtzaak Wageningen lokte mogelijk ook ander jongetje mee naar bos

WAGENINGEN - Een 26-jarige Wageninger die vastzit voor het meelokken van een 9-jarige jongen eind mei, wordt ook verdacht het plegen van ontucht met een 11-jarige Wageningse jongen eind november in Wageningen. Dat heeft het Openbaar Ministerie bevestigd.

De Wageninger blijft tot het begin van zijn rechtszaak begin september in de cel. De Arnhemse rechtbank heeft donderdag besloten de man nog zeker 90 dagen vast te houden op verdenking van twee gevallen van ontucht.

Meegenomen uit speeltuin

De 9-jarige jongen werd zaterdag 25 mei meegenomen uit een speeltuin in de Wageningse wijk de Tarthorst. De twee gingen naar de Campus, waar de man de jongen lastig viel. Daarna wist de jongen op zijn fiets te ontkomen.

De politie zette een grootschalige zoektocht op naar de verdachte, waarbij onder meer een oproep werd gedaan via Burgernet om uit te kijken naar de ‘man die liep met een geluidsboxje’.

Onopgeloste ontuchtzaak

Tijdens het onderzoek kwam de man ook in beeld voor een toe nu toe onopgeloste ontuchtzaak gepleegd op 12 november in Wageningen. Een man lokte een 11-jarige jongen mee naar het bos en viel hem daar lastig.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei