Volledig scherm
Marian Heij. © Cord Otting

Verdachte Wageningse gifmoord weer zonder advocaat voor rechter

ARNHEM/ WAGENINGEN - De voorzitter van het gerechtshof in Arnhem drong er dinsdag bij de 57-jarige Wageninger op aan zijn verdediging op orde te hebben. De man wordt vervolgd voor het vergiftigen van zijn echtgenote in 2012 en heeft al diverse raadslieden versleten. Ook dinsdag zat hij zonder advocaat in het verdachtenbankje.

“U moet niet te vaak uw advocaat aan de kant zetten. Dan is er op een gegeven moment geen een meer over”, zei de voorzitter.

Tegenonderzoek
Het was niet de enige reden dat de zaak niet inhoudelijk kon worden behandeld. Op verzoek van de laatste advocaat loopt er nog een tegenonderzoek over de precieze doodsoorzaak van de echtgenote, de bekende Wageningse boekverkoopster Marian Heij. Zo gauw het rapport klaar is, moet het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) het nog bekijken. En het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie (NIFP) komt nog met een aanvullend rapport over de persoon van de verdachte.

Keurig
Die verscheen gisteren keurig in pak op de zitting en ontkende nog maar eens dat hij schuldig is aan de dood van zijn vrouw. Familie van de omgekomen vrouw in de zaal hoorde het aan.

De rechtbank veroordeelde de man eerder tot 18 jaar cel voor moord. Hij zou haar in 2012 langzaam hebben vergiftigd. De vrouw is maandenlang ziek geweest voor ze uiteindelijk overleed.

De Vallei