Volledig scherm
Marian Heij. © Cord Otting

Verdachte Wageningse gifmoord wil maar 1 ding: vrijgelaten worden

ARNHEM - De 58-jarige man uit Wageningen die wordt verdacht van moord op zijn vrouw Marian Heij wil eigenlijk maar 1 ding: vrijgelaten worden. Hij wil in ieder geval géén advocaat en géén tolk. Dat bleek woensdagmorgen bij een pro-formazitting bij het gerechtshof in Arnhem. De man zou in 2012 zijn vrouw hebben vergiftigd.

Het gerechtshof besloot dat de man door een psychiater moet worden onderzocht. Deze moet vaststellen of de man geestelijk wel in staat is om te beoordelen of hij zich wel of niet laat bijstaan door een advocaat. De enige wens van de verdachte wees het hof af. De man blijft in afwachting van zijn berechting in hoger beroep, vast zitten. Binnen 1 tot 3 maanden gaat het proces verder, waarschijnlijk dan opnieuw pro-forma.

Gif
De Wageninger is door de rechtbank tot 18 jaar cel veroordeeld voor het vergiftigen van zijn vrouw. Het gif daarvoor zou hij gekregen hebben van een laborante van het Radboudumc. Haar zou hij hebben wijsgemaakt dat het was om ongedierte te weren uit zijn olijfboomgaard in Marokko.

De Vallei