Volledig scherm
Hulpdiensten zoeken massaal naar een vermiste zwemmer bij het veer in Wageningen. © Roland Heitink

Vermiste zwemmer is weggelopen jongen uit jeugdinrichting Zetten

UpdateWAGENINGEN - Reddingshonden van RHWW uit Duiven hebben een geur opgepikt die mogelijk toehoort aan de vermiste jongen is die vanmiddag kopje onder ging in de Nederrijn bij Wageningen. De plek, zo'n 400 meter stroomafwaarts vanaf het veer, wordt momenteel onderzocht door het Dregteam SOAD.

Dat team is gespecialiseerd in het vinden van drenkelingen

De vermiste jongen was eerder op de dag samen met een ander, weggelopen uit de Heldringstichting in Zetten. Dat bevestigt directeur behandeling Jean Paul de Rijk. De inrichting vangt jongeren met gedragsproblemen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar op. 

Vermoeidheid

Het slachtoffer probeerde samen met die andere jongen de rivier over te zwemmen. Halverwege verdween de jonge zwemmer onder water. De andere jongen wist de overkant wel te bereiken. Volgens de politie is de jongen uit pure vermoeidheid kopje onder gegaan.

Duikers van de brandweer zijn tot 18.45 uur op zoek geweest naar de vermiste zwemmer. Vervolgens is de zaak overgedragen aan de politie. Over de leeftijd en woonplaats van de jongens doet de stichting geen uitspraken. Vanwege de zoekactie is de scheepvaart voorlopig stilgelegd.

De zwemmer die wel de overkant haalde, is opgevangen door een zorgteam van de Heldringstichting. Volgens hulpverleners was hij volledig in de war geraakt door het incident.

De Vallei