Dit jaar was het menu voor studenten die deelnemen aan de Wageningse introductieweek voor het eerst volledig vegetarisch. Vertegenwoordigers van de vleessector zijn daar niet blij mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Dit jaar was het menu voor studenten die deelnemen aan de Wageningse introductieweek voor het eerst volledig vegetarisch. Vertegenwoordigers van de vleessector zijn daar niet blij mee. © Herman Stover

Vleessector niet blij met ‘opgelegd’ vegetarisch menu bij Wageningse introductie: ‘Laat keuze aan studenten’

Dat er dit jaar een volledig vegetarisch menu werd geserveerd aan de ruim tweeduizend deelnemers van de introductieweek van Wageningen Universiteit, is in het verkeerde keelgat geschoten van (een deel van de) vleessector. Vertegenwoordigers van de sector willen in gesprek met de universiteit.

28 reacties

 • Martin Reekers

  5 maanden geleden
  Charles de Wit geeft het juiste argument, ben het er daarom volledig met hem eens. Wil er nog aan toevoegen dat alle argumenten die worden aangesleept zoals; "ja maar het is vaak net zo goed en lekker daar gaat het toch om" Daar gaat het dus juist niet om, het gaat om de keuze vrijheid. En die is er niet, en als die er niet is ben je gewoon niet goed bezig in Nederland.
 • Andre Eggerding

  5 maanden geleden
  @ Chris Toorop, een echte liberaal zou altijd voor keuzevrijheid zorgen.
 • Charles de Wit

  5 maanden geleden
  Van Dijk, Buijsers, Bat cs... Draai het eens om; vegetariërs en veganisten MOETEN vlees eten en krijgen niet de keus om iets zonder vlees te eten. Het land zou te klein zijn. Maar andersom mag wel? Dat heeft dus geen fluit met (keuze)vrijheid te maken, maar alles met het opdringen van een zienswijze.
 • Chris Toorop

  5 maanden geleden
  @Andre en jij mist het punt dat het om een ergernis gaat , namelijk dat mensen hier, om welke discussie het dan ook gaat, zo nodig een politieke kleur aan moeten geven. Dát heeft hier niks mee te maken. Ik zou de reactie van Ceciel maar eens lezen, die verwoordt dit artikel prima.
 • Cora van Dijk

  5 maanden geleden
  Tja Wij van wc eend .... Daar zitten bedrijven die die zooi juist maken Dus logisch dat ze dat voorgeschoteld krijgen En het toetjes is iets van danootje ...want die zitten daar ook Bill Gates heeft er geld in gepompt.... Alles uit de kast halen om straks vlees-vrij door het leven te gaan 🤮👍