Volledig scherm
PREMIUM
De Wageningse Berg: hier vliegen de Lelystad-vliegtuigen overheen © Sven Menschel

Vliegtuigen Lelystad vliegen over groter deel Wageningen

WAGENINGEN - Vliegtuigen die naar en van Lelystad gaan vliegen blijken over een groter deel van Wageningen te mogen vliegen. Niet alleen Oranje Nassau‘s Oord, maar ook de woonwijk Sahara en de Wageningse Eng behoren tot de corridor waar vliegtuigen op 2700 meter hoogte gebruik van mogen maken.

De Wageningse wethouder Peter de Haan heeft naar de nieuwe kaarten gekeken en trok de conclusies dat Wageningen zwaarder geraakt wordt dan eerder gedacht. ,,Het idee leeft dat de vliegtuigen van en naar Lelystad gebruik zouden moeten maken van het Renkums Beekdal, waar ook ook het Wageningse verpleeghuis Oranje Nassau's Oord ligt. maar nu zag ik dat die vliegtuigen ook boven de Wageningse Eng en Sahara mogen vliegen. Dus de uitbouw van Lelystad Airport raakt Wageningen zwaarder dan eerder gedacht.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei