Chris Hordijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Chris Hordijk. © Elly molenaar

Voice-finalist Chris Hordijk volgt vanaf nu alleen nog maar zijn hart

vrijdaginterviewWAGENINGEN – Chris Hordijk wil van het stigma ‘geflopte zanger’ af dat hij volgens hem door zijn deelname aan The Voice of Holland in 2011 opliep. Niet door commercieel door te breken met zijn muziek, maar door zijn hart te volgen. Zaterdag treedt hij met zijn nieuwe band Box of Kings op in Tiel. 

Wat voor band is Box of Kings?
,,Mensen willen muziek altijd in hokjes plaatsen. Dat kan met Box of Kings eigenlijk niet. Het management zegt niet voor niets dat het moeilijk is ons aan te bieden. Er hangt namelijk geen duidelijk label aan. Onze muziek bestaat uit blues en rock, maar hier en daar zijn er ook popinvloeden.

Jeroen Doppen, de gitarist, houdt erg van de sixties en seventies. Dat hoor je er ook in terug. Het belangrijkste is dat het echt is en dat er niet aan gerommeld wordt. Auto-tune gebruiken we niet. Net zoals het vroeger ging dus. Als ik straks op het podium een misser maak, dan hoort iedereen die.

We maken een liveopname en daar wordt niet aan gesleuteld. Dat vind ik natuurlijk hartstikke spannend, maar ook ontzettend gaaf. Echt een puur, daar staan we voor. Zo denken we er alle vier over.’'

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei